110°C
  • Oprettet:05-04-2013
  • Rettet:23-04-2013
  • Af:

Low & slow– den magiske temperatur

Low & slow er en helt særlig tilberedningsmetode, hvor temperaturen sænkes, og tilberedningstiden til gengæld forlænges for at opnå en helt særlig struktur i kødet. Her er 110°C typisk den temperatur, man cirkler omkring.
Mad, der bliver lækkert og mørt

Mad, der bliverlækkert og mørt

Low & slow er en helt særlig tilberedningsmetode, hvor temperaturen sænkes, og tilberedningstiden til gengæld forlænges for at opnå en helt særlig struktur i kødet. Her er 110°C typisk den temperatur, man cirkler omkring.

Low & slow-metoden kan spores langt tilbage i tiden til ældgamle kulturer og er den dag i dag mere udbredt end nogensinde før i grillkredse – især tilsat et skud røg for smagens skyld. Når man steger sit kød ved lav varme over lang tid, holder man nemlig saft og kraft inde i kødet og opnår på den måde et helt unikt resultat i både mørhed, saftighed og smag. Selv relativt kedelige og ukurante stykker kød får nyt liv, og blandt andet barbecue-klassikeren pulled pork bliver tilberedt på denne måde.
 
 
Hele hemmeligheden bag low & slow er, at temperaturen i grillen ikke må komme over 110°C. Derfor handler det om at tænde grillen op på den rigtige måde og bruge en minimal mængde brændsel ad gangen, så det er muligt at holde temperaturen i ave omkring de magiske 110°C. Low & slow kan sagtens lade sig gøre på en almindelig kuglegrill eller gasgrill, men det bedste resultat opnås på en Weber Smokey Mountain med den såkaldte Minion-optænding.



 
 
Relateret